23 juli 2017
Glitzy-Lady wint voorronde Pavo 6-jarigen!

Afgelopen zaterdag gingen we met Glitzy-Lady (v.Fürstenball) en Jesslin naar Midden-Beemster om daar de voorronde Pavo-Cup te rijden. En dat liep voorspoedig. In het altijd winderige Midden-Beemster was het nu lekker koel voor de paarden.

Glitzy-Lady

Glitzy kwam als één van de laatste in de baan en Jesslin kon een vrijwel foutloze verrichting laten zien.  De score van 84 punten, met een heel evenwichtige cijferlijst, was ruim voldoende voor de overwinning in de 6-jarigen-rubriek. Dit geeft wel aan dat Glitzy kan uitgroeien tot een compleet dressuurpaard.

Glitzy-Lady

En Horsetelex meldde het volgende: Met 84 punten bleek Glitzy Lady elite IBOP-dres (Fürstenball uit Iduna ster pref van Esteban) van fokkers Louis en Gabriëlle Röst de meest kwaliteitsvolle zesjarige. Zij werd voorgesteld door Jesslin Galiart en behaalde eerder al een topscore van 85,5 punten in de IBOP. "Dit is een heel imponerend paard, dat een grootramig en hoogbenig model heeft en over een mooi front beschikt. Ook in beweging valt ze op met haar goede zelfhouding en een expressief voorbeengebruik. Om het beeld te vervolmaken zou ze nog een fractie sneller in het achterbeen mogen zijn."

Hoewel deze grote merrie nog volop in ontwikkeling is springt Glitzy thuis al een goede wissel, dus we hebben goede hoop op een fijne verrichting in Ermelo in augustus.
We werken rustig door ...

terug naar het nieuwsoverzicht