Nieuwsarchief

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008

Nieuwsarchief 2017

5 november 2017
Gaby (v.Jazz): ZZ-Licht geklasseerd in Hierden!

Afgelopen week gingen zowel Bibi Vita (v.Discovery) als Gaby (v.Jazz) op concours.

Afgelopen dinsdag ging Gabriëlle met Bibi naar Bunschoten om daar in zowel de Prix St.George als het Inter 1 te starten. Hoewel de Prix-proef niet top was, liep Bibi naar een mooie 3e plek.

Bibi Vita (v.Discovery)

De Inter 1 proef liep naar onze mening zeker beter, maar de jury zag de verbetering niet zozeer. Geen probleem, voor ons was het fijn dat de zaken die we tussen de proeven door bijstelden ook daadwerkelijk verbeterden. Kortom, Bibi en Gabriëlle doen het zeer goed in de Lichte Tour ...

Zaterdag gingen we met Jesslin en Gaby naar Hierden voor Gaby's eerste ZZ-Licht proef. Hoewel Gaby de rijbaan nogal spannend vond liep ze met prachtige stukken en goede cijfers in de proef naar een vierde plaats. Hiermee is Gaby dus officieel ZZ-Licht geklasseerd ...

Jesslin knap gedaan en gefeliciteerd!

Gaby (v.Jazz)

Komend voorjaar verwacht Gaby middels ET twee(!) veulens van de knappe Ferdeaux (Bordeaux x Ferro). En er loopt al een mooi zwart Ferdeaux-hengstveulen van Gaby bij ons in de opfok.

Dat belooft wat ...


10 oktober 2017
Topweekend voor Het Haarbosch!

Afgelopen weekend stond in het teken van twee wedstrijden; Capetown (v.Jimtown) ging met Jesslin naar Bunschoten en Gabriëlle ging met Bibi Vita (v.Discovery) naar Maren-Kessel.

Zaterdagavond startte Jesslin voor het eerst in het ZZ-Licht. En hoe ... ze won beide rubrieken! De eerste proef liep aardig goed (68,5%) maar de tweede was nog beter: 70,4%!! Met 5 winstpunten op één dag een geweldig resultaat. En werd het harde werken van Team Haarbosch beloond!

Capetown (v.Jimtown)

Zondagmorgen vroeg gingen we met Bibi naar Maren-Kessel voor de tweede keer in het Inter 1. Omdat de proef er bij Gabriëlle zelf nog niet stevig in zit, werd het een wat voorzichtige rit deze keer.
Toch liep Bibi een uiterst nette proef met slechts een paar kleine foutjes. Met bijna 65% kunnen we zeker tevreden zijn, maar er zit duidelijk nog meer in. Even weer een paar keer achter elkaar op concours zal vast weer vooruitgang geven.

Bibi Vita (v.Discovery)

Al met al dus een erg goed weekend voor Het Haarbosch!


20 september 2017
Bibi Vita: goed Inter 1 debuut in Hoevelaken!

Op een doordeweekse dag naar Hoevelaken voor het Inter 1 debuut van Bibi Vita (v.Discovery). Dat hadden we ook niet bedacht toen we Bibi op 3-jarige leeftijd van de fokster kochten ...

Bibi Vita (v.Discovery)

Gabriëlle had alleen ingeschreven in het Inter 1 om zelf niet in de war te raken met de Prix St.George-proef. En dat gebeurde gelukkig ook niet. Het begin van de proef verliep heel sterk met hoge cijfers. Maar in het, normaal gesproken sterke, galop-gedeelte werd Bibi steeds heter. De wissels om 3 gingen nog net maar de piro's en de 2-ers gingen gewoon mis ... Heel jammer, maar geen ramp.

Bibi Vita (v.Discovery)

Uiteindelijk bijna 64% bij een Inter 1 debuut is natuurlijk waar je vantevoren voor tekent, maar er had meer ingezeten. Er is blijkbaar nog veel ruimte omhoog ...
Thuis nog een beetje dooroefenen en gauw weer op concours!


18 september 2017
The Three Boys are Home!

Zaterdag was het zover. Onze drie hengstveulens van dit jaar konden worden opgehaald in Zeeland bij Rien en Ina van opfokstal Klein-Popkensburg. Onze jongens waren vanwege het slechte weer al een weekje afgespeend en naar binnen gehaald. Rien en Ina regelen dat echt fantastisch!

The Three Boys are Home!

Altijd weer spannend; we hadden ze toch al een tijdje niet gezien. Maar dat viel niks tegen! De berichten waren aldoor al positief geweest, maar nu stonden ze met zn drieën in ons weiland mooi te zijn. Wat een plaatjes! En ook goed bewegen ...

The Three Boys are Home!

De Ferdeaux (Bordeaux x Ferro) uit Gaby (v. Jazz x Fürst Heinrich), de Four Legends (Wynton x Ferro) uit Glitzy-Lady (v. Fürstenball x Esteban xx) en de Zonik (Zack x Don Schufro) uit Célanique (v.Ravel x Cabochon). Twee zwarten en een donkerbruine.

The Three Boys are Home!

Inmiddels hebben we weer vier draagmoeders drachtig. Als het goed is krijgen we twee Ferdeaux's, een For Romance en een Toto jr. En Célanique is zelf ook drachtig van Ferdinand ...


18 september 2017
Capetown en Jesslin: supersnel door naar ZZ-Licht!

In de afgelopen paar weken ging Jesslin met onze Capetown op pad om aan enkele Z2 rubrieken mee te doen. Eerst was daar de wedstrijd in Eemnes: rubriek gewonnen en 3 winstpunten. Daarna was er de wedstrijd in Houten: rubriek gewonnen en 3 winstpunten.

Capetown

Kortom, samen met de winstpunten die er al stonden kan Jesslin met Capetown nu door naar het ZZ-licht! Geweldig leuk natuurlijk. Binnenkort is onze Gaby (v.Jazz) ook weer aan de beurt voor enkele Z2-concoursen. Als die net zo snel doorgroeit, kan Jesslin binnenkort met 2 paarden in het ZZ-Licht starten; heel goed voor de wedstrijd-ervaring!

Capetown

Capetown is geweldig meewerkend, hij wordt steeds sterker en heeft enorm veel plezier in het werk. Je zou bijna zeggen: wat een fijn 'familie-paard'. En Prix-St.George geklasseerd ... Everybody loves Capetown!


23 juli 2017
Glitzy-Lady wint voorronde Pavo 6-jarigen!

Afgelopen zaterdag gingen we met Glitzy-Lady (v.Fürstenball) en Jesslin naar Midden-Beemster om daar de voorronde Pavo-Cup te rijden. En dat liep voorspoedig. In het altijd winderige Midden-Beemster was het nu lekker koel voor de paarden.

Glitzy-Lady

Glitzy kwam als één van de laatste in de baan en Jesslin kon een vrijwel foutloze verrichting laten zien.  De score van 84 punten, met een heel evenwichtige cijferlijst, was ruim voldoende voor de overwinning in de 6-jarigen-rubriek. Dit geeft wel aan dat Glitzy kan uitgroeien tot een compleet dressuurpaard.

Glitzy-Lady

En Horsetelex meldde het volgende: Met 84 punten bleek Glitzy Lady elite IBOP-dres (Fürstenball uit Iduna ster pref van Esteban) van fokkers Louis en Gabriëlle Röst de meest kwaliteitsvolle zesjarige. Zij werd voorgesteld door Jesslin Galiart en behaalde eerder al een topscore van 85,5 punten in de IBOP. "Dit is een heel imponerend paard, dat een grootramig en hoogbenig model heeft en over een mooi front beschikt. Ook in beweging valt ze op met haar goede zelfhouding en een expressief voorbeengebruik. Om het beeld te vervolmaken zou ze nog een fractie sneller in het achterbeen mogen zijn."

Hoewel deze grote merrie nog volop in ontwikkeling is springt Glitzy thuis al een goede wissel, dus we hebben goede hoop op een fijne verrichting in Ermelo in augustus.
We werken rustig door ...


10 juli 2017
Capetown (v.Jimtown) wint met Jesslin Z2!

Zaterdagavond gingen we met twee paarden richting Soest. Jesslin ging met Capetown deelnemen aan het Z2 en Glitzy-Lady (v.Fürstenball) ging mee om op vreemd terrein te oefenen.

Capetown (v.Jimtown) Capetown (v.Jimtown)

Voor Jesslin was het van belang dat, nadat ze met onze Gaby (v.Jazz) al 3 wp. in het Z2 had gereden, ze ook met een ander paard winst in het Z2 zou rijden. Dan zou ze, indien de gelegenheid zich zou voordoen, onze jongere paarden ook direct in het Z2 kunnen gaan starten. Kortom, een 'strategische' deelname ...

Capetown (v.Jimtown)

Welnu, het pakte goed uit! De oefeningen beheerste Capetown natuurlijk prima, maar deze grote ruin goed 'ertussen' houden vergt wel een goede afstemming. Ondanks een foutje hier en daar liep Capetown naar een winnende score van 67,5% .... Met hier en daar zelfs een 9 op het protocol: missie geslaagd dus!!

Capetown (v.Jimtown)

Glitzy-Lady (v.Fúrstenball) moest weer eens mee op vreemd terrein met het oog op de Pavo-Cup voor zesjarigen binnenkort. Ook dat liep fijn; bij Glitzy is het nog niet helemaal af, maar ze springt al prachtige wissels ! Het was een uitstekende oefening en toen ... was het opeens 11 uur 's avonds.
Maar ja, dat weet je met paardensport ...


18 juni 2017
Bibi Vita (v.Discovery) weer goed in de Prix St.George!

Zaterdag gingen we, na een tijdje kalm aan te hebben gedaan, met Bibi Vita naar Hoevelaken voor de Subtop-wedstrijd daar.

Bibi Vita (v.Discovery)

Eigenlijk kon Gabriëlle gewoon weer verder rijden met Bibi waar ze gebleven waren... Wat een heerlijk paard is het toch! Gabriëlle reed een constante maar nog wat voorzichtige proef met een mooi en sympathiek beeld. Ze moest alleen zelf weer even de afstemming vinden voor de wissels om de 3, die gingen mis.

Bibi Vita (v.Discovery)

Ondanks het enorme juryverschil eindigde Bibi Vita op de 4e plek. De uitslag gaf een heel vreemd beeld deze keer; de ene jury zette bijvoorbeeld iemand op 1 en  de ander diezelfde combinatie op 10!
De waarderingen en plaatsing van de jury bij C waren overigens wel uitstekend te volgen. Maar goed, dat is het spelletje ...

Bibi Vita (v.Discovery)

Hoevelaken heeft afgelopen week een prima georganiseerd concours neergezet. Goede bodems en goed geregeld!! Gaby (v.Jazz) 6 winstpunten in het Z2 en Bibi Vita weer lekker
opgepakt richting Inter 1 ...
Al met al dus een succesvolle week voor Team Het Haarbosch! En een team is het ...


18 juni 2017
Gaby (v.Jazz) haalt sportpredikaat in Z2-dressuur!

Afgelopen week hadden Jesslin en onze Gaby (v.Jazz x Fürst Heinrich) een drukke week ...

Jesslin en onze Gaby (v.Jazz x Fürst Heinrich)

Eerst maandagavond voorrijden op de PAVO-juryleden bijeenkomst in Ermelo; voor de sensibele Gaby een goede oefening. Wonderwel liep Gaby in de binnenbaan gladjes naar 84 pnt. Opvallend was hierbij de 9 voor harmonie!
Na de proef werkte Johan Hamminga met Jesslin nog een stukje aan de verzameling en buiging in de galop. Hierbij liet Gaby overduidelijk zien over veel kwaliteit te beschikken ...

Jesslin en onze Gaby (v.Jazz x Fürst Heinrich)

Op woensdagavond stond de eerste Z2-sessie in Hoevelaken op het programma. De insteek was: oefenen en halen van het sportpredikaat. Zonder baan verkennen was het voor Jesslin nog een hele tour om Gaby langs de planten en bloemen rond de baan te loodsen. Maar .... Uiteindelijk behaalde ze in haar eerste Z2-optreden met protocollen
met 9-ens en 4-en uiteindelijk 219 en 221 pnt.
Met deze 3 winstpunten haalde Gaby ruimschoots het voor onze fokkerij belangrijke Sport-predikaat ...

Jesslin en onze Gaby (v.Jazz x Fürst Heinrich)

Op donderdagavond de tweede Z2-oefensessie  gepland. Lang verhaal kort: 3 winstpunten, en winnen met 68,5% !! Need I say more? Hoewel zowel paard als amazone een beetje moe waren van de inspanningen deze week, liep het super. De spanning was grotendeels weg en de oefeningen liepen eigenlijk allemaal goed. De jury kwam de auto uit om te vertellen 'dat het smullen was, zo'n proef'!
Nu mag Gaby weer even vrijaf hebben en gaan we over een tijdje met haar richting ZZ-Licht werken ...


31 mei 2017
Here I Am (v. Dream Boy) wint M1-dressuur!

Afgelopen zaterdag ging Jesslin met Here I Am naar Soest om daar mee te doen aan de M-rubriek. Deze 5-jarige merrie, vandaag vijf jaar geleden werd ze geboren, loopt steeds beter op concours. Per keer is er verbetering zichtbaar.

Here I Am (v. Dream Boy)

Hoewel niet echt een paard voor de jonge paarden rubrieken, maakt de merrie veel indruk met haar front en formaat. Ze is (over-)ijverig, hetgeen tot nu toe het best te bewerken is in de galop. In draf kan ze af en toe nog wat vlug worden. Maar ondanks de warmte bleef de merrie gewoon lopen ...

Here I Am (v. Dream Boy)

Wij hebben erg veel vertrouwen in deze merrie met haar top-karakter. Thuis springt ze al een galopwissel en gaan de eenvoudige wissels ook steeds beter.
Rustig doorwerken is het devies, op naar het Z!


20 mei 2017
Mooi Zonik-hengstje voor Célanique (v.Ravel)!

Afgelopen weekend werd uit een draagmoeder een prachtig donkerbruin hengstveulen van Zonik geboren uit onze eigen Elite-merrie Célanique.

Célanique
Célanique

Célanique was voordat zij geveld werd door een slepende blessure een zeer getalenteerde sportmerrie. Zij won op 3-jarige leeftijd de VSN-trofee en liep met Gabriëlle naar een hoge klassering in de Pavo-Cup-finale.

Zoals zo vaak met getalenteerde paarden, begon alles met een kleine blessure die, mede door veterinaire fouten, uitliep op een regelrechte ramp. Voor ons, maar zeker ook voor de merrie zelf.  We hebben vorig jaar besloten om Célanique in te zetten voor onze fokkerij.
En dat lijkt nu geen slechte beslissing te zijn geweest...

Elite-merrie Célanique met veulen

Een prachtige donkerbruin hoogbenig hengstje van Edward Gal's Zonik (v. Zack) is de eerste in de rij. En... inmiddels hebben we een draagmoeder drachtig gescand van For Romance (v.Fürst Romancier) en Célanique is nu zelf ook drachtig van Ferdinand (v.Vivaldi).

Zonik
Zonik


11 mei 2017
Capetown (v.Jimtown) Prix-St-George geklasseerd!

Gisteren gingen we naar Werkendam om onze Capetown te zien in zijn eerste Prix-St. George optreden, en wel met Stephanie Kooijman.

Capetown (v.Jimtown)

In verband met onze vakantie naar Amerika was Capetown even bij Stephanie gebracht en dat ging eigenlijk zo lekker dat zij voorstelde om hem eens in de Prix te starten.
Nadat we Capetown en Stephanie bij haar op stal een proefje zagen oefenen leek ons dat een prima idee.

Capetown (v.Jimtown)

Hoewel in de proef gisteren nog wat foutjes waren geslopen, liep Capetown een prima proef, zo voor de eerste keer. En … zeker voor herhaling vatbaar!

Stephanie bedankt voor de inzet een goed zorg voor Capetown! Studeer nog maar lekker ff door, doen we het gewoon nog een keer!


25 april 2017
Sneak-preview jonge hengsten 2017!

 Afgelopen zaterdag was een spannende dag. Behalve dan in de wei hadden we onze vijf jongen hengsten niet meer echt zien bewegen sinds ze veulen waren. Eerder waren alle hengsten al geröntgend en top-gezond bevonden, ook de D-OC-waarden waren allemaal goed !! En zatermiddag hadden we uitgetrokken om ze stuk voor stuk eens goed te bekijken. Los in de longeerkraal, ongetraind …

Kagan

We begonnen met de Koning van onze jonge Hengsten: Kagan Ter Selle, een jonge El Capone uit een Ferro-moeder. Kagan liep in de kraal alsof hij nooit anders gedaan had! Wat een kracht en souplesse vertoont hij al!

Kagan Kagan

Kagan

Daarna was het de beurt aan Kremlin MD, een jonge Governor uit een Rousseau-moeder uit de stam van Dream Boy. Kremlin was wat meer gespannen maar liet zien over een geweldig potentieel te beschikken.

Kremlin Kremlin

Kremlin

 

Toen haalden we Kazaam uit de stal, de jongste van het hele spul; hij is pas 21 maanden oud! Kazaam is van Toto jr. x Dramatic x Champus. Klein maar fijn, zouden we zeggen. Hij groeit er vast en zeker in!

Kazaam Kazaam

Kazaam

Kingston AF, de grootste van allemaal, kwam toen in de kraal. Hij is een afstammeling van de sympathieke Spielberg x Florencio x Houston. Onze King heeft een fijn karakter en kan fantastisch bewegen, hiermee hebben we een fijn toekomst-paard in huis!

Kingston Kingston

Kingston

 

Als laatste kwam Prince Fürsten VD in de baan. Een in België geboren hengst van Fürstenball x Fidertanz. Mooier dan deze kun je een hengst niet tekenen. En bewegen kan hij ook. Zoveel werd wel duidelijk!

Prince Prince

Prince

 

Al met al kunnen we terugzien op een geslaagde oefensessie met dit fijne koppeltje jonge hengsten! Nog zeven maanden tot de KWPN Hengstenkeuring …


18 april 2017
Madison Black en More Legends: echte aanwinsten!

Afgelopen vrijdag gingen we naar Zeeland om onze twee pasgeboren hengstveulens te bekijken. Weliswaar een lange rit, Stroe-Middelburg is al gauw ruim 2 uur rijden, maar de moeite meer dan waard!

Madison Black More Legends

Madison Black

More Legends

Daar stonden ze dan ... Madison Black (v.Ferdeaux)  uit onze Gaby (Elite, NMK, Pavo-finaliste, v.Jazz x Fürst Heinrich). En de iets jongere More Legends (v. Four Legends) uit onze Glitzy-Lady (Elite, v. Fürstenball x Esteban). Allebei zwart en bloedmooi!

Madison Black More Legends

Nog even afwachten tot begin mei als de Zonik uit onze Célanique (Elite, VSN-winnaar, Pavo-finaliste) wordt verwacht. Inmiddels hebben we van Célanique weer een embryo gespoeld van For Romance (v. Fürst Romancier) en is zij zelf gedekt met Ferdinand (v.Vivaldi x Havidoff).

Ferdinand For Romance

Ferdinand

For Romance


7 april 2017
Here I am en Gaby presteren top in M1 en Z1!

Tijdens onze trip naar de Wereldbekerfinale in Omaha ging het werk thuis gewoon door.
En niet zonder resultaat! Zowel Gaby (v.Jazz) als Here I Am (v.Dream Boy) gingen
met Jesslin op concours. Gaby zelfs twee keer.

Here I Am (v.Dream Boy)

Here I Am startte in de Meern voor het eerst in het M1. De merrie was sowieso pas één keer van huis geweest. Maar zij gedroeg zich voorbeeldig en liep een nette proef,
goed voor een 2e plek ! Deze merrie heeft echt tijd nodig om te rijpen, maar dat komt zeker goed.

Gaby (v.Jazz)

Gaby liep zowel in de Meern als een week later in Leusden twee Z1-proeven ... Met een optimaal resultaat. Alle vier de proeven werden gewonnen, één proef zelfs met 231,5 pnt.! De talentvolle merrie gaat steeds beter en we werken nu alvast aan de wissels voor de overstap naar het Z2. En .... inmiddels is er van Gaby (v.Jazz x Fürst Heinrich) via E.T. een fantastisch zwart hengstje geboren van Ferdeaux (Bordeaux x Ferro)!


7 april 2017
Haarbosch-Fokkerij 2017 geweldig van start!

Eind maart en begin april stonden er twee draagmoeders op de kalender om te veulenen.
Vorig voorjaar hebben we o.m. embryo's gespoeld van Gaby (v.Jazz) en Glitzy-Lady (v. Fürstenball). Beide moeders hebben zeer succesvol Ibop gelopen (85,5 pnt.) en zijn met hun achtergrond foktechnisch zeer interessant.

Gaby (v.Jazz) Glitzy-Lady (v. Fürstenball)

Gaby kreeg als eerste via de draagmoeder haar veulen van Ferdeaux (v.Bordeaux) en twee weken later volgde het veulen van Glitzy van Four Legends (v.Wynton).

Veulen van Gaby van Ferdeaux (v.Bordeaux) Veulen van Glitzy van Four Legends (v.Wynton)

Twee prachtige zwarte hengstveulens kwamen ter wereld in Zeeland bij Stal Klein Popkensburg van de familie Jakobsen. Met nog één veulen op komst (uit Célanique (v.Ravel) van Zonik (v.Zack)) hebben we nu al reeds de jackpot wat ons betreft!

Wij danken de familie Jakobsen voor hun toegewijde zorg voor onze fokproducten!
Still one to go..!


13 maart 2017
Bibi Vita wint PSG in Ermelo met 70%!

Zondag werd een memorabele dag voor Gabriëlle en Bibi Vita (v.Discovery). De Prix St.George in Ermelo was de laatste in een reeks wedstrijden in een relatief kort tijdsbestek die we hadden gepland om Bibi Vita meer ervaring te laten opdoen.

Bibi Vita

De laatste paar wedstrijden gingen de punten al omhoog; veel 7-ens maar ook af en toe een 8 ertussen op het protocol ... Natuurlijk bleven er ook steeds nog verbeterpuntjes over. Maar gisteren kon Gabriëlle een mooie, foutloze en sympathieke proef neerleggen.

Bibi Vita Bibi Vita

Het resultaat mocht er zijn: een prachtige 70%, goed voor plek 1! En ... de hoogste dagscore!

Bibi Vita

Het heeft best even geduurd voordat Gabriëlle het met Bibi Vita goed voor elkaar had, maar rustig doorwerken en geloof houden in beider kunnen heeft geloond.

Bibi Vita

Nu krijgt Bibi een beetje rust en gaan we ons voorbereiden op het komende buitenseizoen!


10 maart 2017
Bibi Vita steeds beter in de PSG!

Donderdag werd in Den Dungen een gecombineerde PSG/Inter I-rubriek verreden. Bibi Vita (v.Discovery) liep in Bunschoten al behoorlijk fijn, maar in Den Dungen was de proef nog constanter en zonder storingen.

Bibi Vita (v.Discovery)

Gabriëlle kon Bibi fijn door alle oefeningen heen sturen en dat gaf een fijn lichtvoetig, elegant en opwaarts beeld. Die kwalificaties waren ook terug te vinden onderaan de protocollen. De score werd uiteindelijk 64%.

Nu Bibi meer ervaring opdoet in deze klasse zie je dat het haar steeds gemakkelijker afgaat. Bewijst eens te meer dat regelmatig en wat vaker op concours gaan zich uitbetaalt. Thuis niet te hard trainen, en wat vaker proeven rijden …

Bibi Vita (v.Discovery)

Er blijven natuurlijk nog wel wat verbeterpuntjes om aan te werken zodat de scores nog wat hoger kunnen worden. Maar zo is het wel heel fijn om op wedstrijd te gaan. En 'Rustig Doorwerken' is het devies …


22 februari 2017
Bibi Vita naar 3e plek in PSG-rubriek in Bunschoten!

Dinsdag werd in Bunschoten een subtop-wedstrijd gehouden waar o.m. de Prix St. Georges werd verreden. Na Jumping Amsterdam was dit weer de eerste wedstrijd voor Gabriëlle en Bibi Vita (v.Discovery).

Bibi Vita (v.Discovery)

Het losrijden verliep erg lekker en Gabriëlle moest als tweede starten. Bibi was in de proef prima bij de les en liep lichtvoetig door de baan. Een hele nette proef resulteerde in een mooie derde plaats; één van de juryleden zette Gabriëlle zelfs ruimschoots op de eerste plaats!

Bibi Vita (v.Discovery)

Natuurlijk mag alles nog losgelatener en afgewerkter etc. maar voor dit moment was deze klassering super en biedt veel perspectief!
De komende tijd gaan we als het even kan nog wat vaker op concours, zodat een en ander steeds 'gewoner' wordt voor Bibi Vita. In Bunschoten liep het in ieder geval heel goed ...!


19 februari 2017
Gaby (v.Jazz) wint direct eerste Z1 wedstrijd!

Afgelopen zaterdag deden we met Gaby (v.Jazz), onze NMK-merrie, mee aan een gecombineerde Z1/Z2/ZZLicht- rubriek in Soest.
Na de voor ons wat teleurstellende 4e plek in het M2 op de Utrechtse Kampioenschappen vorige week, leek het ons zinvol om maar direct door te gaan in het Z1 ...

Bibi

Toen we als voorbereiding enkele Z1-proeven doorreden bleken het lastige proeven voor zo'n jong paard ...
Veel eenvoudige wissels, zelfs van contra naar contragalop, slangevoltes etc. We hadden daar totnutoe nog niet echt veel aan gewerkt.

Bibi

Maar goed, toch gestart in Soest. Onder het motto: oefening baart kunst en ervaring opdoen-altijd goed ... En Jesslin kon met Gaby in het Z1 eigenlijk prima rondrijden!
De eenvoudige wissels gingen goed, zo ook de contragalop. Hier en daar een schrikmomentje in de hoek, dat waren de enige storingen.

Bibi

Het resulteerde in een overwinning in deze gecombineerde Z1/Z2/ZZLicht-rubriek! Onverwacht, wel een leuk begin van de Z-periode ... Komende week kan Gaby een beetje bijkomen van de afgelopen weken en gaan we de focus weer een beetje verleggen naar o.m. Izzy (v.Charmeur), Ivy (v.Dream Boy) en Glitzy-Lady (v.Fürstenball).


14 februari 2017
Gaby (v.Jazz) in Harmelen naar 4e plek ...

Afgelopen zondag waren de Utrechtse Kampioenschappen M2 in Harmelen. Nadat Glitzy-Lady enkele weken geleden een vijfde plaats haalde in het M1, was het nu de beurt aan Gaby.

Gaby (v.Jazz)

Nadat Gaby in de voorselecties twee keer op een 2e plaats was geëindigd hadden we hoop op een goed klassering; slechts de top-2 wordt afgevaardigd naar de Nederlandse Kampioenschappen.

Gaby (v.Jazz)

Welnu, Jesslin reed een prima proef met Gaby waarin de uitgestrekte draf en de contragalop (ondanks een foutje vanwege de fotograaf) heel erg goed waren. Helaas gaf één jurylid veel minder punten dan de collega-jury.
Hierdoor kwam Gaby gemiddeld wat te laag uit voor de top-2. Maar... that's all in the game. Toch kunnen we terugzien op een fijn verblijf in het M2. Gaby gaat binnenkort de overstap maken naar het Z1.

Gaby (v.Jazz)


7 februari 2017
HK 2017 in Den Bosch: wat een spektakel!

Afgelopen weekend waren we, zoals altijd, weer van de partij bij de dressuur-dagen van de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch. Jaarlijks biedt dit evenement een goede inkijk in de bestaande hengstenstapel (bijv. de Hengstencompetitie) en de prospects.

Ravel x Krack C
Ravel x Krack C

Duidelijk werd dat je met zgn. 'vreemd' bloed in de pedigree van een hengst een goede kans op aanwijzing voor de verrichting maakt. Logisch ook want we hebben natuurlijk erg veel van hetzelfde in de hedendaagse KWPN-fokkerij.

Het afscheid van Valegro

Het afscheid van Valegro was, hoewel behoorlijk uitgerekt, een knap staaltje van het KWPN. Entertainment op de zaterdagavond; dat had dit evenement kennelijk nodig om het publiek vast te houden. De fokkers van Valegro werden in het zonnetje gezet, maar een mooie van Olst-show was het voornamelijk.

De fokkers van Valegro

Jammer was het dat amazone Dujardin slechts een obligaat en emotieloos rondje reed met de weergaloze kampioen. Zonder ook maar iets tegen het publiek te zeggen verliet zij
de piste weer. Valegro werd ook niet afgezadeld. Voor het geduldige publiek was het duidelijk een desillusie.

Valegro

Al met al toch een prachtig evenement; volgend jaar zijn hopelijk onze jongens Kremlin (v.Governor), Kagan (v.El Capone), Prince Fürsten (v.Fürstenball) en Kazaam (v.Toto jr) erbij …


28 januari 2017
Jumping Amsterdam: elk nadeel heb z'n voordeel ...!

Afgelopen donderdag mocht Gabriëlle met Bibi Vita (v.Discovery) deelnemen aan de Prix St.George-rubriek tijdens Jumping Amsterdam. Een mijlpaal in haar paardensport-leven!

Jumping Amsterdam

Het baan verkennen (samen met de andere deelnemers) ging prima. Het losrijden in de losrijbaan ook.

Jumping Amsterdam

Maar toen Gabriëlle richting de rijbaan moest voor de proef, sloeg de spanning bij Bibi totaal toe. Gabriëlle kon uiteindelijk niet anders dan 'vol gas' de arena binnenrijden.
De proef begon netjes, maar Bibi schrok hier en daar van jurytafels, beeldschermen en anderszins. Veel storingen en foutjes waren het resultaat. Maar Gabriëlle liet fantastische stukken zien en liet zoveel als mogelijk Bibi's spanning afvloeien.

Jumping Amsterdam

Na het afgroeten verscheen een grote lach op Gabriëlle's gezicht en een luid applaus steeg op vanaf de tribune...

Jumping Amsterdam

Problemen onderweg keurig opgelost, mooie stukken in de proef kunnen laten zien en genoten van deze geweldige ambiance!
In het interview met ClipMyHorse werd nog eens overduidelijk dat dit soort ervaringen nodig en waardevol zijn om weer een stap verder te komen....

Jumping Amsterdam

Wij danken iedereen voor de geweldige support voor en tijdens Jumping Amsterdam!


9 januari 2017
Glitzy en Gaby top in Selectie M-dressuur in Houten!

Zondag liepen zowel Glitzy-Lady (v.Fürstenball) als Gaby (v.Jazz) hun 2e selectiewedstrijd voor de Utrechtse Kampioenschappen M-dressuur bij de Zilfia's Hoeve in Houten.

Glitzy en Gaby top in Selectie M-dressuur in Houten

Glitzy was in het M1 al veel beter bij de les als enkele weken geleden bij de eerste selectie. Jesslin kon haar er goed 'tussen houden', hetgeen met deze 1.77 metende merrie wel belangrijk is. Het resulteerde in een tweede plek en zelfs een eerste plaats in de tweede proef!

Glitzy-Lady (v.Fürstenball)

Gaby liep in het M2, ondanks wat spanning hier en daar, toch naar twee mooie tweede plaatsen. Jesslin kon een foutloze eerste proef neerzetten, maar deze had misschien nog net iets sprankelender gekund.

Gaby (v.Jazz)

Maar de kwaliteiten van beide merries komen steeds beter tot hun recht in de wedstrijden.
En ... door deze goede resultaten plaatsen beide merries zich hoogstwaarschijnlijk voor de Utrechtse Kampioenschappen op zondag 29 januari in Bunschoten! We zijn dus in 2017 al weer lekker op weg met Team Het Haarbosch ...!

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008