Nieuwsarchief

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007

Nieuwsarchief 2018

28 januari 2018
Bibi Vita heel goed op Jumping Amsterdam!

Donderdagavond werd de Prix St.George-rubriek verreden op Jumping Amsterdam. Gabriëlle mocht daar starten met Bibi Vita (v.Discovery).

Bibi Vita (v.Discovery)

Vorig jaar was de ambiance in de RAI echt nog een brug te ver voor onze sensibele Bibi. Toen werden mooie stukken in de proef afgewisseld met grote storingen. Daarom stond deze editie voor ons in het teken van een goede proef rijden na een jaar meer ervaring ...

Bibi Vita (v.Discovery)

Hoe zou Bibi zich nu houden in de bomvolle RAI? Welnu, deze keer kon Gabriëlle een fijne proef rijden, zonder echte storingen. Hier en daar ontstonden nog wat slordigheidjes, want spannend was het toch natuurlijk. Er is duidelijk veel potentie voor hogere scores.

Bibi Vita (v.Discovery)

Het publiek reageerde na afloop zeer enthousiast en Gabriëlle was heel erg blij met het resultaat; een fijne proef met bijna 65%! Op de foto's is duidelijk te zien dat paard en amazone aan het genieten waren. En dat is toch waar het om gaat ...

Bibi Vita (v.Discovery)

25 januari 2018
Glitzy-Lady (v.Fürstenball) ZZ-licht geklasseerd!

Onze mooie Elite-merrie Glitzy-Lady (v.Fürstenball x Esteban xx x Heidelberg xx) deed afgelopen zondagochtend voor het eerst sinds enige tijd weer eens mee aan een wedstrijd. We gingen met haar naar Soest voor de ZZ-Licht rubriek aldaar.

Glitzy-Lady (v.Fürstenball)

Jesslin had de afgelopen periode thuis fijn kunnen doortrainen, zodat Glitzy (met haar 1.78m) sterker kon worden ... De merrie is zo ijverig en heeft zoveel kwaliteit en beweging dat het nog wel eens lastig is om 'alles bij elkaar te houden'.
Dat bleek in de proef ook wel; met de spanning van de situatie erbij was het af en toe alle zeilen bijzetten. Jesslin deed dat overigens heel erg goed.
Het protocol stond vol met 8-en en 4-en... logisch. De wissels waren vaak fantastisch en de draf is om van te watertanden. Maar er is nog veel verbetering mogelijk. Nu vaker mee op concours dus...

Glitzy-Lady (v.Fürstenball)

Met de tweede plaats in de rubriek en een winstpunt behaalde Glitzy ook meteen het Sport-predikaat ! En dat is voor onze fokkerij natuurlijk erg belangrijk... Glitzy heeft ons al een mooi zwart hengstveulen van Four Legends (v.Wynton) gegeven en een veulen van Toto Junior is dit voorjaar op komst ...


25 januari 2018
Bibi Vita (v.Discovery) doet het goed in de Prix!

Afgelopen weekend gingen we met Bibi Vita naar Bunschoten voor de Prix St.George.
Het losrijden liep super, ondanks de 'drukte' die sommige collega-ruiters creeërden.

Bibi Vita (v.Discovery)

Bibi gaat het eigenlijk steeds beter doen op dit niveau, alleen de waardering van de juryleden blijft soms nog wat uit. Een geweldig mooi commentaar op beide protocollen; prachtige combinatie, lichtvoetig, fijn om naar te kijken etc. Maar dan uiteindelijk toch nog maar 62,5%.

Bibi Vita (v.Discovery)

Voor ons niet helemaal te volgen dat de punten op het protocol zo dicht bij elkaar lagen, ook niet na het bekijken van de video-beelden. Maar goed, we zullen het nog beter moeten doen kennelijk.
We werken rustig door...

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007